Wilt u zich geen zorgen maken over de organisatie?

U kunt verschillende activiteiten plannen, culturele bezoeken, een restaurant boeken of gewoon een afdaling van de Maas,
korte georganiseerde activiteiten volgens uw wensen, eenvoudigweg door te adresseren
de Federatie van Toerisme van de Provincie Luik.

 Oufti-Tourisme

TOERISTISCHE ATTRACTIES - CULTURELE BEZOEKEN

Bezoek de kerk van St Pierre de Xhignesse

Bezoek de kerk van St Pierre de Xhignesse
Direct naast "La Grange de David", gezien vanaf het terras, zult u een Romaanse kerk bewonderen, daterend uit de 11e eeuw en geklasseerd als het belangrijkste erfgoed van Wallonië. Het heeft net een complete restauratie van de buitenkant ondergaan en binnenkort, na het werk van de binnenafwerkingen, kun je klassieke muziekconcerten bijwonen, onder andere tentoonstellingen van schilderijen enz.

Wikipédia - L'Eglise St Pierre Les frères Renard et le curé de Xhignesse - Légende - Frédéric Kiesel - Source: Wizpr.guide Droit d'auteur: All rights reserved  Eglise St Pierre de Xhignesse

Durbuy, de kleinste stad ter wereld, heeft een rit van 20 minuten

Durbuy, de kleinste stad ter wereld, heeft een rit van 20 minuten

Het natuurlijke of architecturale erfgoed, de tuinen en het ambacht zullen u ontdekken ontdekkingen om de charme van Durbuy te ontmoeten.

                                        Une Visite En Images


Ferrieres en zijn musea

Ferrieres en zijn musea

Je zult in staat zijn om te bezoeken "Musées Du Jouet"  en "La Vie Rurale."

Elk jaar verwelkomt het Wijnfestival, georganiseerd in het dorp tijdens het paasweekend, tot 8000 wijnliefhebbers in een familiale en feestelijke sfeer.
In augustus kunnen muziekliefhebbers ook het Bucolique Ferrières-festival bijwonen, in een uitzonderlijke natuurlijke omgeving en in de halfopen omgeving.De grot van de afgrond van Comblain-au-Pont

De grot van de afgrond van Comblain-au-Pont

Op de hoogten van Comblain-au-Pont, de grot van de afgrond ontvangt(holds) schatten van vormen en kleuren, handige tot de verbeelding.

Ga naar ontdek in ingewanden van de Aarde, een wezen een verrassing dat de tijd(weer) en de elementen stond met hun imprint. De grot van de afgrond


Le prehisto.museum

30 ha de forêt Natura 2000
8 km de promenades
3300 m² d’infrastructures et de services
1 Archéobistrot de 140 places
1 auditoire de 170 places
1 plaine de jeux à thème
1 tipi événements de 200 places
1 salle d’exposition temporaire de 550 m²

128, rue de la Grotte 4400 Flémalle - Liège
+32 4 275 49 75  - info@prehisto.museum
30 minutes de Hamoir  A découvrir en visites libres

NATUURWANDELINGEN

Wandelen rond

Wandelingen in het bos

U heeft ook de mogelijkheid om wandelingen met een natuurgids te maken.
Deze wandelingen, Nicolas, 90 jaar oud, inwoner van het gehucht en onverbeterlijke wandelaar, hebben ze speciaal voor jou gezien.
Je hebt ook de mogelijkheid om wandelingen te maken met een natuurgids. Neem contact met ons op voor meer informatie.

must-see trips naar Ninglinspo

Wandelingen op Ninglinspo

Deze natuurlijke en bosrijke regio trekt zich niet zo veel aan van de administratieve conventies die soepel navigeren tussen België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Dit oude bergmassief heeft een verrassend reliëf en een vreselijk groene natuur behouden.

                             Les superbes randonnées au Ninglinspo


Hoe zit het met de Quarreux-fondsen?

De fondsen van Quarreux
Uitzonderlijk erfgoed van Wallonië sinds 1970, de site van Fonds de Quarreux zal niet alleen het uitzicht vullen, maar zal u ook toelaten om een mooie wandeling van 1,5 km langs de Amblève te maken.
En voor uw plezier, de legende van de molenaar en zijn overeenkomst met de duivel is een verhaal dat we de avond vertellen, bij de open haard .....


                        Office du Tourisme Aywaille

Eco-natuurworkshops

Op het ritme van het water

Véronique QUINTIN,   "La Pause En Herbe"   stelt voor om u, vanaf het verblijf, te begeleiden bij het ontdekken van het plukken en het koken van wilde planten.
Daarnaast ontdek je ook de voordelen van een diepe en blijvende ontspanning door middel van sensorische meditatie, dankzij, onder andere, Tibetaanse kommen, drums, hapi-drum, handpan .........
Welk geluk!

Koetsrit op het platteland van Fraiture en Condroz

Koetsrit

In de omgeving van Fraiture en Condroz kunt u genieten van een verhaallijn georganiseerd door een liefhebber van paarden en zijn dorp.
door de velden, bossen en kleine wegen van deze prachtige regio of gewoon in het mooie dorp Fraiture., zult u blij zijn met uw rit.

                                       Le Relais D'Houchenée

SPORT - SPELLETJES - ONTDEKKINGEN

Kajakken "Les Remous" 10 minuten lopen van het huisje

Kajakken op de Ourthe

Le Kayak   " Les Remous"   biedt afdalingen van de Ourthe 8km - 10km - 15km - 25km. (Reserveren aanbevolen)
Ontdek de Ardennen langs de rivier en steek de kleine steden Barvaux, Bomal, Hamoir en Comblain-au-Pont over.
Daarnaast biedt het ook minigolf, petanque en beachvolleybal.


Wil je een adrenaline-kick? De buitenstaander wacht op je : 


Amper 10 minuten van het huisje, "The Outsider Ardennes"  verwelkomt groepen en bedrijven van 9 personen voor een scala aan buitenactiviteiten op verschillende unieke plaatsen.

Een panel van activiteiten als u op zoek is naar de geweldige sensatie gegarandeerd  - Personnes À Mobilité Réduite Sommige passages van de steengroeve zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

Wintersport in de hut - Vielsalm-gouvy

Skiën in de Baraque de Fraiture

In de winter kunt u genieten van de geneugten van het skiën

 "La Baraque De Fraiture."

Op het programma, langlaufen en alpine skiën, rodelen, surfen of snowblade.
In de zomer, of wanneer het geen sneeuw is, biedt de camping veel buitenactiviteiten, in een prachtige omgeving grenzend aan de natuurreservaten van het plateau van Tailles.

De wilde wereld van Aywaille

De wilde wereld van Aywaille


Ontdek in de Wilde Wereld wilde dieren maar ook exotisch, een show van zeeleeuwen, papegaaien en roofvogels ... en nog veel meer.
Het is de perfecte bestemming voor een gezinsuitje
Je hoeft niet ver te reizen of duur te betalen ..... doe je safari naar de Wild World.
De heropening na de winter is half maart
De wilde wereld


Het beroemde circuit van Spa-Francorchamps

Het beroemde circuit van Spa-Francorchamps


Het circuit van Spa-Francorchamps is een racecircuit in de buurt van Francorchamps in de provincie Luik, België. Het herbergt elk jaar de Belgische Grand Prix Formule 1 en de endurance race van de 24 Hours of Spa, evenals andere nationale en internationale races.
Het is een van de favoriete circuits van de piloten vanwege de verscheidenheid van zijn route in het bergachtige landschap van de Belgische Ardennen, waardoor de piloten hun talenten in waarde kunnen brengen. Het wordt ook wel de "Ardennen-rodelbaan" genoemd.
Wikipedia


Het chlorofylpark van Manhay

Het Chlorophilparck van Manhay

Park Chlorophylle is op de ruïnes van een oud safaripark, in het hart van een uitgestrekt bos gebouwd. Het ligt in de buurt van de gemeenten La Roche, Erezee en Durbuy, op een paar kilometer van de Baraque de Fraiture. Toegang via de autosnelweg E 25 is een belangrijke troef.
Dit 9 hectare grote park, uniek in zijn soort, biedt de bezoeker een bijzonder originele ontdekking van de boswereld.
Een van de belangrijkste attracties van Parc Chlorophylle is de voetgangersbrug in de boomtoppen. Om nog maar te zwijgen van de fantastische speeltuin gethematiseerd in het bos.
De houten animaties, goed geïntegreerd in de natuurlijke omgeving, worden vergezeld door specifieke tweetalige educatieve panelen (Frans en Nederlands).
Geïnspireerd door bestaande concepten in de Scandinavische en Angelsaksische landen, trouwt het park met het speelse en educatieve. Het is het "edutainment". Het heeft een zekere toeristische dimensie. Het Chorophyll Park